Palliatieve zorg

Heb je affiniteit in het werken met patiënten met een ernstige ongeneeslijke ziekte? Denk je in mogelijkheden en niet in onmogelijkheden? Je streeft naar kwaliteit, maar vooral de kwaliteit van leven? Als je ook houdt van afwisseling in je werk, goed in kunt spelen op veranderingen in de zorgvraag en je gaat moeilijke gesprekken met patiënten en hun omgeving niet uit de weg, dan is de basiscursus Palliatieve zorg wellicht iets voor jou.

Tijdens deze cursus ontwikkel je verschillende competenties die je in staat stellen de communicatie met de ongeneeslijke zieke zorgvrager te verbeteren. Ook wordt symptoommanagement en de rol van de zorgverlener behandeld bij zorgvragers met verschillende ongeneeslijke ziekten.

Palliatief redeneren wordt gekoppeld aan casuïstiek die jij en je medecursisten meebrengen naar de cursus. Na afloop van de cursus kun je de zorgkwaliteit in de palliatieve zorg bevorderen en waarborgen.

Je sluit deze cursus af met een presentatie in je eigen beroepspraktijk.

Doelgroep van de cursus
Ervaren verpleegkundigen.

Eisen voor de cursus
Verpleegkundigen niveau 4 en 5.

Duur van de cursus
3 dagen

Data voorjaar 2019:
Lesdag 1: donderdag 7 februari 2019
Lesdag 2: donderdag 7 maart 2019
Lesdag 3: dinsdag 9 april 2019

Data najaar 2019:
Lesdag 1: donderdag 3 oktober 2019
Lesdag 2: donderdag 31 oktober 2019
Lesdag 3: dinsdag 26 november 2019

Kosten: 
€ 600,-

Coördinerend docent
De coördinerend docent van de cursus palliatieve zorg I en II, tevens verantwoordelijk voor het theoretische onderwijs van de cursus is:

Dianne Reinders, dianne@civozorgopleiders.nl

Aanmelden