12 geslaagden Regionale Trauma Training (RTT)

Zorg aan traumapatiënten vraagt steeds meer om specifieke kennis en vaardigheden van zorgprofessionals. Zowel pre-hospitaal als in de ziekenhuizen zelf, wordt voor de opvang van deze patiënten de zogenaamde ABCDE methodiek gebruikt. Hiervoor is door Acute Zorg Euregio een initiële tweedaagse training ontwikkeld, die in samenwerking met Civo Zorgopleiders wordt aangeboden aan leerling SEH-verpleegkundigen of verpleegkundigen die tijdens de opleiding geen basiscursus ABCDE voor traumapatiënten hebben gevolgd.

Op 2 en 3 juli 2019 hebben 12 kandidaten deelgenomen aan deze scholing, die dit keer voor het eerst werd gehouden bij Civo Zorgopleiders.
Om zich voor te bereiden op de praktijktraining, hebben de leerlingen een E-learning module van Expertcollege moeten afronden, waarin de ABCDE-opvang van traumapatiënten conform ATLS wordt behandeld. Zo kon, tijdens de tweedaagse training, het geleerde direct in de praktijk geoefend worden.
De tweedaagse training werd afgesloten met een praktijk- en theorie-examen. Na twee boeiende en leuke dagen en één herkansing, die direct kon worden afgenomen na de training, zijn alle 12 kandidaten, afkomstig van Treant Zorggroep uit Stadskanaal en Emmen, MST Enschede, ZGT Almelo en Deventer Ziekenhuis, geslaagd. Dus 12 lachende gezichten op de foto!

Gefeliciteerd allemaal!

Nieuwsoverzicht