Oncologie

Inhoud van de opleiding.
Zoek je een baan waarin je een belangrijke begeleidende rol hebt in een dynamisch specialisme vol uitdaging, dan is de opleiding tot Oncologieverpleegkundige misschien wel de opleiding die bij je past! Als het vermoeden bestaat dat een patiënt kanker heeft, begint periode vol onzekerheid en spanningen voor de patiënt en zijn omgeving.
Als Oncologieverpleegkundige moet je in staat zijn om begeleidingsgesprekken te houden, voorlichting en instructie te geven over de vaak intensieve en belastende behandelingen.
Oncologie als specialisme kent een multidisciplinair karakter, waarin je als Oncologieverpleegkundige een coördinerende rol vervult. In deze vervolgopleiding wordt uitgegaan van het expertisegebied van de specialistische Oncologieverpleegkundige.

Start van de opleiding.
De opleiding Oncologie start, onder voorbehoud van voldoende aanmeldingen, in het voor- en najaar.
Aanmelding voor de opleiding kan door middel van onderstaande button. De verantwoordelijke functionaris van de instelling, waarmee de student een praktijkleerovereenkomst heeft, moet hiervoor goedkeuring geven.

Duur van de opleiding.
De opleiding Oncologie duurt 12 maanden en bestaat uit acht inhoudelijke en vier generieke modules.

Coördinerend docent.
De coördinerend docent van de opleiding Oncologie, tevens verantwoordelijk voor het theoretische onderwijs van de opleiding is:

Sandra de Gier, sandra@civozorgopleiders.nl
Angelina Beumer, angelina@civozorgopleiders.nl

Aanmelden

Vanwege de Soncos (Stichting Oncologische samenwerking) richtlijnen is er in diverse ziekenhuizen behoefte om meer verpleegkundigen op te leiden tot oncologie verpleegkundige. Voor informatie over deze richtlijnen betreffende “Multidisciplinaire normering oncologische zorg in Nederland” verwijzen wij je naar www.soncos.org